معرفی آش دندونی
آشی سنتی که هنگام درآمدن اولین دندان نوزاد تهیه و برای اطرافیان طی مراسمی سرو می شود
مواد لازم برای تهیه آش دندونی
- گندم پوست كنده : 1 لیوان
- نخود : 1 لیوان
- لوبيا سفيد: 1 لیوان
- عدس : 1 لیوان
- ماش : 1 لیوان
- پياز داغ : 2 قاشق غذاخوري
- آب گوشت : به مقدار لازم
- نمك : به مقدار لازم
طرز تهيه آش دندونی
تمام حبوبات ( نخود، لوبیا، عدس و ماش) را چند ساعتي خيس مي كنيم تا كمي نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود
حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ريخته و بروی شلعه ملایم مي گذاريم تا کمی نرم شوند
پس از اينكه حبوبات كمي نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مي گذاريم تا خوب لعاب بياندازد
وقتي آش لعاب انداخت، يك قاشق پياز داغ و نمك را اضافه مي كنيم و نيم ساعت می گذاریم بروی شعله کم بپزد
نکته
هنگام پخت آش بايد مرتب هم بزنيم تا آش ته نگيرد ( به دلیل دارا بودن گندم) و شاید سخت ترین مرحله پخت این آش باشد
طرز تهیه “کباب چنجه”
طرز تهیه “آش گندم”
طرز تهیه آبگوشت
طرز تهیه “آش شله قلمکار”
منبع:اسمونی